Lid worden

Lid worden (en blijven) van de NVM kan niet zomaar. Kandidaten nemen voortdurend deel aan educatie om hun kennis op peil te houden. Immers, de ontwikkelingen op het gebied van onroerend goed gaan snel, dus is het voor de NVM niet meer dan logisch dat de bijscholing dat tempo volgt.

Een NVM-makelaar moet sowieso voldoen aan strenge eisen op het gebied van deskundigheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. Bovendien kent de NVM een erecode. Die schrijft voor dat elk lid het belang van zijn opdrachtgevers moet beschermen en bevorderen. Een NVM-lid bewaakt vertrouwelijke informatie, voorkomt belangenverstrengeling en komt naar beste vermogen tegemoet aan reële verwachtingen. Ook onderhoudt een NVM-lid goede contacten met zijn collega’s. Hij maakt zich niet schuldig aan oneerlijke concurrentie en staat borg voor de kwaliteit van zijn personeel.

De strenge regels en voorschriften omtrent het lidmaatschap van de NVM bieden opdrachtgevers duidelijk een toegevoegde waarde. Want in de vastgoedbranche stelt geen enkele andere brancheorganisatie zulke strenge eisen voor een kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Het NVM-logo op gevel en briefpapier is dan ook niets minder dan een kwaliteitslabel.

Waarom NVM?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM, is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. Het feit dat u een NVM-makelaar inschakelt bij de aan- of verkoop van uw huis, geeft aan dat u de verkoop niet aan zo maar een makelaar overlaat. U kiest voor kwaliteit.

Dat uw NVM-makelaar lid is van deze brancheorganisatie biedt u een aantal voordelen:

Deskundigheid

Een NVM-makelaar is goed opgeleid en houdt zijn/haar kennis permanent op peil. Ook medewerkers zijn goed opgeleid en gecertificeerd, zodat u de kwaliteit kunt verwachten waar u recht op heeft. Ook kent hij/zij als geen ander de lokale markt tot in de puntjes. Daarnaast heeft hij/zij bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische haken en ogen.

Betrouwbaarheid

Ook NVM-makelaar gedraagt zich volgens de NVM-Erecode. Hij treedt niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen. Hij behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij.

Zekerheid

Een NVM-makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in uw belang. Voor eventuele klachten over en geschillen met uw NVM-makelaar kunt u terecht bij de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM en indien nodig een beroep doen op de geschillencommissie van de NVM en de onafhankelijke tuchtrechtspraak.

Vind een NVM makelaar in de buurt

In de huidige huizenmarkt moet je slim kunnen handelen. Kies daarom voor een NVM-makelaar, die vergroot je kans op succes, helpt je bij het verkopen van je huis en handelt alles in overleg zo dat je kunt concentreren op je volgende stappen.